Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.02.2015 20:48 - Съвременните еничари
Автор: fokb Категория: Други   
Прочетен: 746 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 11.02.2015 23:53

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Еничарите са вземани като деца от християнското население, съгласно така наречения "кръвен данък". Те са били обучавани за войници още от малки и са служили на империята задължително и срещу заплащане за определен срок.

България 2015 – турци, арменци, каракачани, цигани, сирийци, руснаци… А българи… само по лична карта. Къде е българинът? Кои сме ние? Кои сме били? За какво се продадохме?

Днес в България е нормално да се говори на турски. Да се агитира на турски преди избори. Българите да бъдат дискриминирани затова, че са българи. Да изхранваме малцинствата, които нямат интерес да работят, защото „бачкаторите“ заделят голяма част от доходите си за помощите им. Да ни наричат гяури и какво ли още не…

            Най-голямата етническа партия у нас – ДПС, без абсолютно никакъв страх и срам потъпква нашите закони, като извършва предизборната си агитация на турски език. В закона изрично е написано, че този тип агитации трябва да се извършват единствено на български език. Но проблемът е още по-дълбок. В Конституцията още пише, че е незаконно да се основава партия на етническа, расова, полова основа. Също, че Религиозните общности и институции, както и верските убеждения не могат да се използват за политически цели“ (Чл. 13. 4). И какво стана? Местан си говореше на турски. Всичките му съпартийци поздравиха гласоподавателите си на турски. А ние? Ние си стоим. И не само. Ние ги подкрепяме. Най-грозното и тъжното, е че в тази партия има и българи – съвременните еничари. Само че има една съществена разлика от сегашните и еничарите от турското иго. Сегашните доброволно продават страната си, езика си, вярата си. И то не за друго, а за пари. Ние също ги подкрепяме, а техният твърд електорат (предимно от турските села и извозваните с автобуси от Турция) си гласува. Другите еничари продали правото си на избор срещу 20 лева и те гласуват. Отчаяните млади хора отказват да отидат до урните да упражнят своето право на глас, защото просто няма кой да подкрепят. И въртележката се завърта. Те гласуват, ние – не. Постепенно завземат села, градове, властта.

            Преди време се разрази скандал, който за съжаление бързо се потули,незнайно поради каква причина. В детските учебници по история открито се потъпква българщината и се прикрива турският терор. Левски е бил арестуван от полицията, а България е била под Османско, забележете - управление… Къде са зверствата, палежите, кланетата, потурчването...?! Не трябвало да се насажда расова омраза. Ами добре, и като не трябва все едно нищо не се е случило ли? Нима Ботев, Левски, Стефан Караджа, Хаджи Димитър и всички други дали живота си за България и за вярата си са умрели напразно? Как не ви е срам? А авторите на учебниците са горди с „произведението” си – Еничари. Български автори, български учебник, българска история, а тълкуванието – турско.

Постепенното насаждане на турското у нас ни кара да привикнем и да не му обръщаме внимание. Малко по малко турското се вгражда в ежедневието ни и ни завзема. Сега в някои училища се преподава и изучава турски, а „българчетата“ не могат да говорят български. Дали това би се случило преди 20-30 години, а преди 60? Ами не, нямаше. Но това е целият замисъл. Да се приспи българският народ. Да се озлоби от глада и мизерията. Да започне да се продава за късче хляб. Да се направи всичко възможно да си забрави историята. Целта е българинът да стане марионетка без история и бъдеще, без религиозна принадлежност и без ценности. Просто работна ръка. Е, май им се получава. Завземат ни, а ние спим.  Много бързо забравихме петте века. И вървим към следващо робство. Но този път няма да е 5 века. То и никой няма да го отрази като робство, защото вече няма да има народ, който да си търси езика, държавата, името, религията – просто наемници – Еничари.

            Колко ли ще бъдат хората сега, които ще отрекат да си сменят вярата, докато главата им е на дръвника? Малцина, и за съжаление първите потурчили се ще бъдат нашите духовници. Парламентът се прави, че нищо не става, защото се води по максимата „Прост народ – слаба държава“, духовенството спи, защото така му отърва (нали си прибира парите), обикновеният българин е смачкан от работа и задължения, и няма сили и желание да се бори и за това. И по този начин държавата ни е оставена на произвола…

            Студент съм в един средностатистически университет у нас. Тук присъствието на студенти от турски произход е доста осезаемо. ОК. В това няма нищо лошо. Но ми е чудно как тези хора учат в „български“ университет, а не могат да говорят, още по-малко да пишат на български. И това не е изолиран случай, а по-скоро тенденция. Университета какво го интересува? Нали си прибира семестриалните такси. Щом си плащат, значи всичко е ОК. Е да, ама не. Лично на мен ми писна и се чудя кога заспалият народ ще се събуди. И дали няма да е прекалено късно. Абе, Българи, били сте на три морета, Великата Византия ви е плащала данък. Водили сте войни с Китайската империя и сте я принудили да започне да гради стена, най-богатите градове в Мала Азия са били български. Името българи е всявало страх в целия свят векове наред. Нямаме пленено бойно знаме. Освободили сме се след 5 века робство. Да си българин е било гордост! А какво сме ние сега? Най-бедната държава в Европа? Най-нещастните граждани на Европейския Съюз? Защо не изпълним площадите? Защо не изгоним тираните? Защо не покажем, че властта е в нас? Съединението прави силата пише на герба ни, а ние сме пръснати в хиляди посоки. Всеки си живее в собствения свят. Всеки си води собствената борба, а България… България загива. Продадени съзнателно или несъзнателно. Приспани, подкупени, натикани в дупките си – мишки. Такива сме ние – Съвременни еничари.

„О, неразумний юроде, поради що се срамиш да се наречеш българин?“

 



Тагове:   България,   вяра,   борба,   българин,


Гласувай:
4



Следващ постинг

1. getmans1 - Не площадите а ...
07.02.2015 21:18
... а избирателните секции трябва да изпълним.
И никакво гласуване за откровено турски и проруски партии, от тези земи е тръгнала Европа и е крайно време да си извоюваме отново мястото което ... заслужаваме и ни се полага но и да не забравяме, че няма да стане на „щрак“!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: fokb
Категория: Други
Прочетен: 6493
Постинги: 3
Коментари: 0
Гласове: 1
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930