Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.02.2015 15:58 - Разделяй и владей!
Автор: fokb Категория: Други   
Прочетен: 593 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 11.02.2015 16:37

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 От най-великите империи и градове до междусъюзнически, граждански, братски войни!

Къде се е намирала Византия? Къде се е намирала Римската Империя, Османската? Великата Българска държава? Славяни, Траки, Ромеи? Всички на Балканите.

Поради стратегическото си географско положение към Балканите са се стремяли много народи. Освен, че е кръстопът на търговските пътища Балканите притежават и благоприятен климат за отглеждане на богати реколти. Тучни поля, високи планини с непроходими проходи, плодородни земи, буйни реки, морета. Какво повече трябва на човек, за да основе Велика държава тук.

Римската империя се е борила със зъби и нокти, за да пази Балканите поради близостта им до Азия и кръвожадните тракийски племена, които може да прибави към армията си. Византийската империя позиционира столицата си точно на този кръстопът. Великите Българи създават една от най-великите държави в света на Балканите, като принуждават дори византийците да им плащат данък. Османската империя влага всичките си сили да унищожи могъщите балкански градове и крепости и основава столицата си – Цариград на място на Византия. В по-нови времена Хитлер пресича сухоземните търговски пътища, отсичайки Балканите и връзката на Европа с Азия.

Излиза, че балканците сме силни хора. Векове робства, геноциди, болести, чума, верски войни и ние пак сме тук.

Това беше историята на Балканите. А сега да се преминем от минало свършено към сегашно време. Балканите са най-бедният район в Европейския съюз. По икономически критерии са далеч зад неплодородните студени земи на Русия и американски пустинни щати. През има-няма 4-5 години избухва гражданска война. Кой ли не ни спасяваше… То бяха руснаци, европейци, американци. Има една много хубава мисъл на Дякона Васил Левски: „Тоз който ни освободи той ще да ни и пороби“. И така и стана. Балканите тънат в робство.

Не се ли питате, защо се разпада държава след държава, фалит след фалит. Защо точно тук? Защо на мястото с най-благородни земи, на мястото с най-добро стратегическо местоположение? Защо вместо Балканите да диктуват световната икономика все някой трябва да ни спасява? Ами за съжаление отговорът се крие в още една банална фраза, а именно „Разделяй и владей“! България на България и Македония, Чехословакия на Чехия и Словакия, Югославия на Босна и Херцеговина, Хърватия, Македония (след като се отрекоха от българското си потекло), Сърбия, Черна гора и Словения. Вече се оформя една скала на действие. Зараждане на расова омраза, гражданска война, външна намеса, „възстановяване“, икономическо робство! Обединените нации, Организация на обединените нации, Европейски съюз. Всички ни помагат, всички ни спасяват, а никой не се замисля защо изобщо имаме нужда от помощ. Всички тези организации просто ни поддържат на минимума за оцеляване и ни държат изкъсо, защото са ни нужни, за да оцелеем. Икономическо робство.

 Да погледнем по-частно на нещата. Състоянието на България. Зависими сме от външно влияние – Европейския съюз. Пълни сме с военни бази – Америка. Надигащи се малцинства – Турция. Зависимост, поради нужда от горива – Русия. Електрическата ни независимост също беше унищожена и сега едва покриваме минимума без да купуваме от съседни страни (До преди 20 години сме захранвали крушки из целия Балкански полуостров). Абсолютно несамостоятелни сме.

 Да се прехвърлим в емоционалното състояние на българина. Неговият минимален доход е ощетяван още повече, за да може да има пари за помощи на безработните. Наглед нещо нормално. Проблемът се заражда там, че нашето правителство, подтиквано от външни фактори толерира малцинствата. По този начин си гарантира абсолютно неграмотен, необразован и най-важното редовен електорат. Българите се надигат, циганите и турците си търсят правата и стават все по-силни. А това са предпоставки за какво? Ами, за гражданска война. При подобна война ще се намеси „спасителките на всички нации“ - Америка (където се намесят 20 години трева не никне). Ще си позиционират военните сили в страната и ще имат изключително добро географско предимство пред Русия, защото ще имат военни бази на две крачки от тях.

И така от поредната силна балканска държава ще остане една военна база и мизеруващи райони около нея. Звучи познато, нали? Историята на вече няколко балкански държави.Една по една силните страни на Балканския полуостров си заминават, заминаваме си и ние. Глобализация. Дано поне физически просъществуваме, за да видим какво ще се случи с милата ни родина. И нека се сетим какво пише на сградата, която с гордост наричаме Парламент  – „Съединението прави силата“!




Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: fokb
Категория: Други
Прочетен: 6497
Постинги: 3
Коментари: 0
Гласове: 1
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930